Gezonde gebouwen

Facility / Hospitality

Well Being

Welzijn en gezondheid in gebouwen wordt steeds belangrijker. Natuurlijk nu in de corona tijd. Maar u wilt niet alleen corona proof zijn; ook future proof. Voor gebouwen kennen we al diverse certificeringen zoals BREAAM en LEED. Vooral gericht op alle milieu aspecten. Maar hoe zit het met het welzijn van de personen waarvoor het gebouw dient? De Well standaard van het IWBI voorziet daar al sinds 2014 in en beoordeelt op de gebieden Lucht, Water, Voeding, Licht, Vitaliteit, Comfort, Stress.  Los van een certificering zult u merken dat medewerkers, klanten ieder hun eigen zorg en beleving hebben bij het begrip ‘well-being’ en dit een extra taak is of wordt voor de facility manager. Andersom gedacht: dit een kans is om u te onderscheiden.

Hoe Remate helpt

Door het Partnerschap van REMATE in het SENSEWELL® concept is een totaal oplossing beschikbaar voor Monitoring en Signage op het gebied van Toiletbezetting, hygiene, luchtkwaliteit (Co2 en fijnstof), geluidsnivo, drukte/bezettingsgraad en customer experience smiley buttons. Voor gebouwbeheerders bieden wij dashboards met historische informatie, heatmaps en signage (tv schermen) op strategische plaatsen om bezoekers, medewerkers en klanten te informeren.

Portfoliovoorbeeld: ToiletBezet signaleringssysteem

Remate heeft een toilet bezet sensor ontwikkeld met PIR en Reed sensor geïntegreerd. De data wordt draadloos verzonden naar een geïntegreerd display/gateway systeem waarop de beschikbaarheid van het toilet is af te lezen door medewerkers / gasten. De data wordt via de cloud naar het BlockBax platform gestuurd. Hiermee kan de facilitymanager de schoonmaakfrequentie aanpassen aan het feitelijke gebruik. Voor meer informatie: www.properloo.nl

Portfoliovoorbeeld: Sensoren en heatmaps

Onderstaand een impressie van sensoren die Remate (binnen het Sensewell concept integreert tot bruikbare informatie stromen naar gasten, medewerkers, facility managers om hygiene, luchtkwaliteit, social distancing te meten en te sturen.

TalkPool LoRa gecalibreerde CO2 sensor / fijnstof / RV / T sensor
Tabs soundlevel sensor (LoRa)
LoRa klanttevredenheid meter
Hella People counter (Lan/PoE)
Remate/Properloo Occupancy sensor PIR of PIR+door (ISM)
Heatmap visualisatie van sensor data of gecombineerde data om de probleemgebieden te herkennen

[Hier meer over onze bouwblokken] [Hier meer over onze werkwijze]