Wat is waar

Energiemonitoring

Waarom monitoring?

Doordat energie installaties steeds efficiënter moeten worden, neemt de complexiteit toe. Ventilatiesystemen en verwarmingssystemen worden van eenvoudige MV boxen en CV ketels vervangen naar balansventilatiesystemen en warmtepompen. Zonnepanelen gaan de toegenomen behoefte aan elektriciteit leveren. Het zijn vaak flinke investeringen in apparatuur. Maar de uiteindelijke prestatie wordt niet alleen maar door de apparaten bepaald. De hele woning inclusief afgifte systemen, het inregelen door de installateur en het gedrag van de bewoner moet als één systeem worden gezien. 

De diverse betrokkenen hebben ieder hun verantwoordelijkheid. Een monitoring systeem helpt om de diverse betrokkenen tijdig en juist te informeren om zeker te stellen dat de investeringen rendabel zijn.

Wat is hierbij nodig?

Apparatuur monitoren en ontsluiten

Remate kan hierin voorzien door lokaal te koppelen via protocollen zoals modbus of via een cloud koppeling met de fabrikant. Waar nodig passen we MID gecertificeerde energie meters toe. De data kan verstuurd worden via de aanwezige internetverbinding van de bewoner of juist een onafhankelijke IoT verbinding.

Alle data opslaan, analyseren en ontsluiten

Wij werken met no-code platformen (geen specifieke software ontwikkeling nodig) om alle data op te slaan. Wij kunnen een omgeving inrichten met diverse gebruikers rollen die de juiste informatie zien. Voor geavanceerde gebruikers is het mogelijk om excel-achtige formules toe te voegen waarmee automatisch bepaalt wordt wat er mis kan zijn en er automatisch triggers worden doorgestuurd naar de juiste personen.

Waarom kiezen voor REMATE oplossingen

U wilt

  • inzichtelijke energie monitoring
  • diverse protocollen aankunnen 
  • diverse gebruikers rollen toevoegen met ieder een eigen informatie behoefte, 
  • vlotte implementatie
  • uw expert-gebruikers zelf automatische analyses en triggers laten toevoegen, zonder software ontwikkeling.
  • kiezen uit diverse sensoren en bouwblokken voor (extra) metingen en data acquisitie

[Hier meer over onze bouwblokken] [Hier meer over onze werkwijze]