Bouwblokken

Het werken met bewezen en beschikbare bouwblokken is een belangrijke pijler van onze werkwijze. In onderstaand overzicht krijgt u een beeld van ons portfolio aan bouwblokken.

Blockbax

Blockbax is het voorkeurs- IoT cloud platform. Het ontvangt data op een veilige manier via https of mqtt over tls en/of websockets. Notificaties, Events en dashboards zijn zeer flexibel in te regelen. Ook is het mogelijk om diverse gebruikers toe te kennen en specifieke toegang te geven. Blockbax is een schaalbaar platform waarbij je enkel betaalt voor wat je gebruikt. Dit maakt het IoT platform geschikt voor zowel bedrijven die willen starten met sensordata als bedrijven die snel willen kunnen opschalen zodat zij om kunnen gaan met grotere volumes streaming data.

Python 3.X
Onze software ontwikkelaars horen als het ware een hekel aan programmeren te hebben. Daarom kiezen we voor de makkelijkste weg: Python, de taal die op bijna ieder platform draait en vooral gebruiken om de verschillende bouwstenen te integreren, data analyses te doen of eenvoudige signage- en webapplicaties te maken. Er zijn erg veel (open source) datascience, AI/ML tools in Python te verkrijgen en iedere informatica student kent de taal.

PyCom modules

Pycom modules zijn modules met geintegreerde WiFi / BT / LoRA met eventueel LTE-M, NB-IOT toevoeging die volledig met (micro) python geprogrammeerd kunnen worden. De modules kunnen wij zelf in een custom PCBA met I/O en voeding aansluitingen integreren bijvoorbeeld voor proto/pilot/MVP fase. Er zijn ook OEM varianten die geschikt zijn om in grotere aantallen op PCBA's te integreren in een later stadium.

Neousys linux gateway IGT-20

de Neousys linux fanless modules hebben een grote rekenkracht, zijn standaard met DIN-rail bevestiging te verkrijgen en hebben slots om standaard modems te plaatsen en zijn geschikt voor industriele omgevingen. Ideaal voor waar snelle en betaalbare en toch robuuste oplossingen worden gevraagd als gateway maar vooral ook  in combinatie met lokale computing en aansturing.

Teltonika modules

Gateway LTE-M/NB-IOT,2G/3G/4G,Ethernet,VPN/TLS,RS485/RS232/MODBUS,3x DIO

Dragino Modules

Gateway LoRa, RS485/MODBUS

PyCom FiPy / IP67 / Modbus

Gateway LTE-M/NB-IOT,WiFi/BT,LoRa,TLS,RS485/RS232/MODBUS(master/slave)/uart/I2C/CAN/3xDIO/1xAD,-20-85°C/ IP67, custom 'edge processing/data aggregatie' met micropython.

RF Solutions

Betrouwbare RF modules (ISM band 868 of 433 MHz). Deze modules gebruiken wij vooral voor batterij gevoede systemen die (enigszins) realtime moeten communiceren met een gateway (zoals bij het toilet bezet systeem). Wij kunnen deze modules in THT vorm zelf op custom PCBA's designen en voorzien van de batterij aansluiting en benodigde I/O bijvoorbeeld voor pilot/mvp fasen. In een later stadium kunnen we de verder identieke smd varianten toepassen voor PCBA's die met grotere volumes en lagere kostprijzen moeten worden gemaakt.

RPI modules

Raspberry PI modules (in normale of computing module vorm) zijn betrouwbare en zeer betaalbare oplossingen voor situaties waar de kostprijs echt laag moet blijven en de omgevingscondities overzichtelijk zijn. Daarnaast goed inzetbaar als signage gateway (zoals bij het toilet bezet systeem). 
Wij kunnen de standaard variant voorzien van een eigen ontworpen 'HAT' met benodigde I/O aansluitingen, RTC's, veldbus converters etc. Meestal is dit voor proto/pilot/MVP een prima oplossing. In een later stadium kan een goedkopere PCBA met de computing module worden ontworpen wanneer de volumes groter worden en de kostprijs lager moet.

Influxdata

Het InfluxDB platform is geschikt voor timeseries opslag- en analyse. Open source en 'as a service' beschikbaar

Text

ThingsBoard

Het ThingsBoard platform is onder andere geschikt voor het maken van rapportages op maat. Open Source en 'as a service' beschikbaar

KaaIoT

Vergelijkbaar met Blockbax maar met iets langere leercurve. Wel mogelijk om hybride of on-premise te draaien. 

Keycloak

Voor aanvullende security eisen, gebruikers management en toegangsbeheer met 'single sign on'.

Telegram

Telegram is een soort whatsapp. Wij kunnen onze Telegram-bot software installeren op een RPI of IGT-20 en daarmee in een handomdraai voorzien in een veilig remote monitoring systeem op uw eigen mobiele telefoon