Online CO2 sensor

Controleer de ventilatie online

 • Zonder lampjes en piepjes die de hele groep afleiden.
 • Alarm op uw telefoon bij teveel CO2.
 • Meet CO2, temperatuur en luchtvochtigheid.
 • Zweeds kwaliteitsproduct met gecalibreerde Senseair techniek.
 • Historische data in de browser.
 • Geen stopcontact nodig: Werkt op batterijen (5 jaar).
 • Gemakkelijk en overal te plaatsen (niet te dicht bij deuren en ramen)
 • Geen gedoe met WiFi en instellen. Werkt direct (via KPN-LoRa)

Waarom een CO2 sensor?

De concentratie CO2 in de lucht zegt iets over hoe goed geventileerd wordt. Dit is momenteel vooral een issue bij scholen zoals onlangs in het nieuws was te vernemen. In het filmpje wordt uitgelegd hoe een CO2 sensor daarbij helpt. Als het lampje op de sensor een bepaalde kleur heeft, kan een docent het raam open doen of zelfs het lokaal ontruimen. Als IoT bedrijf spelen we op de behoefte in deze sensoren te leveren in een online variant.

De belangrijkste voordelen van een online sensor

1: Geen afleiding of onnodige onderbreking van de les of vergadering

Een sensor die zelf een indicatie geeft of een alarm kan heel effectief zijn maar ook een enorme afleiding voor de leerlingen. Is het al oranje? Wanneer gaat hij op rood? De data van de online sensor is zichtbaar op een dashboard of mobiele telefoon. Een docent of conciƫrge kan een berichtje krijgen als in een bepaald lokaal de ramen open moeten of op een andere manier de ventilatie bijregelen.

2: Historische data en voorspellen

De data van de sensor is zichtbaar op een dashboard waardoor over een langere periode in de tijd interpretatie mogelijk is, wat helpt bij het voorspellen de ventilatie prestatie en behoefte. Hierdoor kunt u pro-actief de ventilatie gaan regelen in plaats van reactief, als het eigenlijk al te laat is.

3: Een verhaal naar uw installateur of leverancier van ventilatie systemen

Doordat de data beschikbaar is in een dashboard kunt u veel beter met uw installateur overleggen op welke manier de ventilatie verbeterd kan worden en of de installatie wel werkt zoals is afgesproken. Misschien blijkt alles gewoon prima te werken en bespaart u onnodige uitgaven.

Hoe werkt het?

Als u een sensor bestelt dan koppelen we het door u opgegeven e-mail adres aan het unieke nummer van deze sensor. U gebruikt dit e-mail adres om in te loggen op het platform. U krijgt per e-mail instructies hoe de batterijen geplaatst moeten worden en hoe de sensor op de goede plaats in de ruimte gemonteerd moet worden.

Extra opties

 • Binnenkort: Toevoeging van ‘peoplecount’ data met behulp van een een AVG proof peoplecounter sensor die de bezetting van de ruimte meet. Hierdoor is goed te zien hoe het aanwezige ventilatie presteert afhankelijk van de bezetting.
 • Een 24 inch scherm aan de wand met live-data. Dit scherm kan bijvoorbeeld bij een gebouwbeheerder / conciĆ«rge worden geplaatst maar ook in een klaslokaal indien daar behoefte aan is.
 • Installatie van de sensoren ter plaatse door een monteur. Het plaatsen en registreren van de sensoren is niet erg moeilijk maar niet perse voor iedereen weggelegd. Met deze optie komt een professionele monteur ter plaatse. Na aankoop neemt REMATE contact op voor het inplannen van een afspraak. De installatie is dus niet op hetzelfde moment als de bezorging.